Tájékoztatás fizetési moratóriumról
 
Tisztelt Ügyfelünk!

Az alábbi linken tájékoztatjuk a 2022. augusztus 1. napjától 2022. december 31. napjáig tartó hiteltörlesztési moratórium igénybevételéről.
Tájékoztató fizetési moratóriumról
 

Tájékoztatás vállalkozások részére a fizetési moratóriumról
 
Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy Magyarország Kormánya a hitelmoratóriumot 2022. június 30-ig meghosszabbította.
A hitelmoratóriumban részt vehetnek azok a vállalkozások, amelyek tevékenységéből származó nettó árbevétele a kérelem benyújtását megelőző 18 hónapban legalább 25%-kal csökkent, valamint a vállalkozás 2020. március 18. és a kérelem benyújtásának napja közötti időszakban nem kötött kedvezményes gazdaságélénkítő hitel, illetve kölcsön felvételére vonatkozó új szerződést.
A hitelmoratórium igénybevételének feltételei úgy módosultak, hogy amennyiben vállalkozása jelenleg (2021. szeptember hónapban) él a hitelmoratóriummal, 2021. október 1-je és október 31-e között nyilatkoznia kell, hogy továbbra is (2021. november 1-jétől) élni kíván vele.
Ezt megteheti személyesen telephelyünkön, vagy elektronikus levél formájában.


A nyilatkozat az alábbi linkre kattintva tölthető le:
application/pdf iconNyilatkozat a fizetési moratórium igénybevételérőlMFB Gazdaság Újjáépítési Hitel Program

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt-vel együttműködésben Táraságunknál is igényelhető az MFB Gazdaság Újjáépítési Hitel Program.
 
A Program célja azon mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása, amelyek finanszírozási igényét a kereskedelmi hitelintézetek valamely oknál fogva (pl. magasabb kockázati profil, alacsonyabb igényelt hitelösszeg) nem tudják kielégíteni, s ennek eredményeként egyáltalán nem- vagy lényegesen kedvezőtlenebb feltételekkel juthatnak hozzá a versenyképességük fenntartását-, folyamatos fejlődésük biztosítását szolgáló, illetve beruházásaikat finanszírozó külső forrásokhoz. 
 

Az alábbi képre kattintva további részleteket olvashat a Programról.